РТХН: Савиндан обележен и у Херцег Новом

ХЕРЦЕГ НОВИ: Савиндан је обележен данас и у Херцег Новом, литургија је служена у цркви посвећеној овом светитељу на Савини, беседила је песникиња Милица Бакрач, у уметничком програму наступила су деца из школе веронауке.
herceg novi
Фото: pixabay.com
Најбољи су као награду добили књиге освојене на литерарном конкурсу Просвјете.
 
Протојереј Живан Вукојевић подсетио је да је сваки дан прилика да се молимо за слогу и напредак светосавског народа да остане на путу Светог Саве.
 
"Деца су наша радост, а овај сусрет старости и младости у величанственом амбијенту наше миле Боке, прослављамо академијом у другачијем обиму и облику", рекао је протојереј Живан.
 
Сваког новог лета око Савиндана, поручујемо да смо светосавци, казала је Милица Бакрач, песникиња, и током беседе објаснила шта то заиста значи.
 
"Ако смо светосавци као што пишемо да јесмо, да ли непрестамо битишемо у подвизима ка добру или ходамо и десно и лево? Да ли чинимо колико ко има снаге или само онолико колико морамо? Ако смо светосавци као што поручујемо, да ли ћемо само данас или само у овој светосавској седмици, једни са другима разменити људске и похвалне речи, љубав и поштовање? Да ли ће нас та осећања држати бар до Светог Трифуна?", упитала је она у беседи. У уметничком програму учестововали су и херцегновски малишани који похађају веронауку и уз химну Светом Сави представили и индивидуалним рецитацијама, пренела је Радио телевизија Херцег Новог на својој фејсбук страници.
EUR/RSD 117.3739
Најновије вести