Преминуо познати естетски хирург Миодраг Цолић

БЕОГРАД: Доктор Миодраг Цолић, признати естетски хирург, преминуо је у 64. години.
miodrag colic
Фото: Youtube Printscreen

Својим научним и стручним искуством дао је велики допринос препознавању угледу удружења и професије којом се бавио, наводи се у саопштењу Међународног удружења естетских хирурга (ИСАПС), преносе београдски медији.

Проф. др Миодраг Цолић био је пионир естетске хирургије у Србији и региону.

Био је дугогодишњи начелник Клинике за опекотине Клиничког центра Србије, професор пластичне и реконструктивне хирургије на Катедри за хирургију Медицинског факултета у Београду, представник за Европу Интернационалне Конфедерације за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију (ИПРАС).

Године 1989. основао је једну од првих приватних здравствених установа у Србији заједно са својим братом Миланом, која ће прерасти у Специјалну болницу за пластицну, реконструктивну и естетску хирургију, чији је био сувласник, наводе Новости.

Доктор Цолић је био и члан Борда директора ИСАПС-Међународног удружења за естетску пластичну (генерални секретар и потпредседник), почасни члан и председник Балканског удружења за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију-БАПРАС и председник Српског удружења за пластичну, реконструктивну и естетску хирургију-СРБПРАС.

$
26.09.2021 • 09:42
Алооо, стоко, ставили сте слику живог човека као покривалицу за вест. То му је брат, Милан Цолић. Јеботе какви балвани нас "информишу"
EUR/RSD 117.5849
Најновије вести