Преминуо Маринко Роквић

БЕОГРАД: Маринко Роквић преминуо је данас у Београду, у 68. години, потврдила је породица познатог певача.
d
Фото: Youtube Printscreen

"С великом тугом обавештавамо јавност да је наш вољени супруг, брат, отац и деда Маринко Роквић, преминуо јутрос након тешке борбе са канцером панкреаса", наводи се у саопштењу породице Роквић и додаје:

"Породица у овом неизмерно тешком тренутку моли да поштујете њену приватност. Детаљи о датуму одржавања сахране биће накнадно објављени".

Маринко Роквић је рођен је 27. јануара 1954. године у Колунићу, код Босанског Петровца. Прву плочу снимио је 1974. године. Један од хитова који ће му обележити каријеру био је "Занела ме светла великога града", након кога су дошли "Снегови бели опет веју" и "Да волим другу не могу".

Роквић је током каријере објавио 21 студијски албум и стекао статус једној од најбољих певача народне музике, а само неки од његових хитова су: "Скитница", "Свађалице моја мала", "Потражићу очи зеленије", "Поломио ветар гране", "Једина моја", "Ти за љубав ниси рођена", "Љубав стара срце пара"...

Медији су недавно објавили да је Роквић хоспитализован и да је његово здравствено стање критично.

Он је прележао коронавирус, након чега се опоравио, али је пре неколико дана био пребачен у Клинички центар због бактеријске инфекције.

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести