Појачан надзор инспекције рада током празника

БЕОГРАД: Инспекторат за рад, у оквиру Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, је у току новогодишње ноћи вршио појачан надзор у угоститељским објектима, који ће и наставити у току предстојећих празника у циљу контроле радноправног статуса запослених и контроле ангажовања извођача естрадно - музичких програма. 
inspekcija rada, tanjug
Фото: Tanjug/Video, ilustracija

На иницијативу Савеза самосталних синдиката Србије - Синдиката естраде и Уније послодаваца Србије, Инспекторат за рад је са другим надлежним инспекцијама, дана 21. и 22. децембра 2018. године, отпочео вршење заједничких инспекцијских надзора, саопштило је ресорно министарство.

То је учињено, како се наводи, у циљу контроле радноправног статуса радно ангажованих лица и контроле ангажовања извођача естрадно - музичких програма према Посебном колективном уговору за радно ангажовање естрадно-музичких уметника и извођача у угоститељству ("Службени гласник РС", бр. 23/15, 13/18 и 37/18), у угоститељским објектима на целој територији Републике Србије. 

"Желимо да сви поштују закон и да сви грађани остваре права која им припадају. Инспекција рада је током претходне године остварила значајне резултате, наставићемо и у овој години вредно да радимо у интересу грађана", поручио је министар Зоран Ђорђевић, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести