На Скупштини СУБНОР–а захвалница Дневнику за неговање културе сећања

Годишња Скупштина Савеза удружења народноослободилачких ратова Србије (СУБНОР) одржана је у ДВД “Петроварадин”, на којој је представљен извештај рада од лане, а представљен је и план рада за ову годину.
2
Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Уз музику и дружење, додељена су и признања, повеље и захвалнице појединцима и институцијама које помажу и дају подршку раду тог удружења.

Састанак је отворен минутом чутања и одавањем почасти за 12 чланова удружења, који су преминули у протеклој 2021. години. Председник СУБНОР – а Града Новог Сада и председник СУБНОР – а “Петроварадин” Милован Вујић захвалио се уваженим гостима што присуствују скупу, међу којима су председник СУБНОР - а Батајница Слободан Нештинац, генерални директор нашег листа “Дневник” Душан Влаовић, председник Удружења ваздухопловаца Војводине Станко Шушњар. Посебну захвалност упутио је  директору “Бест” изградње Миловану Зељковићу, јер је компанија највећи донатор СУБНОР – а Новог Сада и Петроварадина, уручивши му захвалницу за тај хуман гест.

Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

- Миле је мој велики пријатељ и убудуће стојимо иза њега, уколико било шта треба, а наша фирма може помоћи – изјавио је Зељковић. - Нарочито волимо да помажемо људима који иза себе имају прошлост и остављају препознатљивог трага и данас, зато смо ту за вас док је Милета, а и после њега.

Признање је добила и уредница Војвођанске хронике нашег листа “Дневник” Бранка Савић, док је захвалница за допринос афирмацији слободарско – антифашистичких традиција и неговања културе сећања уручена и листу “Дневник”. Награду је примио генерални директор Душан Влаовић.

- Признање листу “Дневник” потиче из традиције народноослободилачког рата, коју је утемељио наш први главни и одговорни уредник, народни херој, Светозар Марковић Тоза – рекао је Влаовић. - Ценим све ове људе јер и поред свих тешкоћа и својих година се труде да се организују и даље активно подсећају на светле дане наше историје. Зато сам дошао да их у име наше куће и у своје лично име поздравим и дам им подршку.

Фото: Дневник/ Слободан Шушњевић

Том приликом је генерални директор Душан Влаовић рекао да се 15. новембра припрема славље поводом осам деценија које су протекле од изласка првог броја “Слободне Војводине”. Оно ће бити одржано у великој сали Српског народног позоришта, те је позвао све присутне да дођу и увеличају догађај.

Признање је добио и народни посланик Момо Чолаковић, који је последњих 17 година донатор удружења, као и председник Удружења пензионера Града Новог Сада Синиша Бранков.

И. Бакмаз

Фото: С. Шушњевић

 

 

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести