Електронско плаћање прекршајних казни

БЕОГРАД: Министарство правде успоставило је са Канцеларијом за ИТ и еУправу систем који грађанима, правним лицима, али и страним физичким лицима, даје могућност да своје прекршајне казне, које се налазе у Регистру неплаћених казни и других новчаних износа, измире електронским плаћањем, односно преко Интернета.
gotovina, Dnevnik/Slobodan Šušnjević
Фото: Дневник/Слободан Шушњевић

Плаћање се може обавити платним или кредитним картицама са портала Министарства правде - Регистра неплаћених казни или државног система за е-Плаћање, којим управља Канцеларија за ИТ и еУправу.

У саопштењу се наводи да е-Плаћање омогућава једноставан начин измирења обавезе, без одласка у банку или пошту, а плаћање се може извршити са мобилног телефона или рачунара.

Информације о реализацији трансакције су одмах доступне, тако да није потребно додатно доказивање у виду достављања било каквог доказа у папиру о извршеној уплати надлежном прекршајном суду.

Приликом процеса еПлаћања, такође се наплаћује провизија, која је јасно исказана, и коју прописује банка преко које се плаћа, саопштило је Министарство.

О заштити података платне картице брине софтвер банке, која мора да поштују стриктне прописе о заштити података својих клијената.

 

EUR/RSD 117.3251
Најновије вести