Двоточкаши поново на путевима, већа пажња у саобраћају

ШАБАЦ: Мото асоцијација Србије организовала је данас у Шапцу манифестацију поводом отварања сезоне са циљем да се учесници у саобраћају обавесте да обрате већу пажњу на двоточкаше.
moto asocijacija srbije
Фото: Moto asocijacija Srbije

Симболично у пет минута до 12, поцео је дефиле у свим регионалним центрима, прено је РТС. У сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја у Шапцу, подељени су и водичи за мотоциклисте.

"Поново смо на путевима", "Погледај у ретровизор", "Смањи гас", само су неке од порука са скупа у Шапцу. 

Драган Антонић, директор Мото клуба „Чивија“ истиче да је први пут на територији наше земље организовано масовно обележавање почетка сезоне мотоциклиста.

„Први пут се такав скуп организује у свим већим градовима и регионалним центрима. До сада је такво окупљање било само у Београду. На овај начин, чућемо се и даље и више. У наредном периоду на путевима Србије, биће све више мотоцклиста, а наш заједнички циљ је безбедност у саобраћају“, нагласио је Антонић.

Једно од најмасовнијих окупљања данас било је у Шапцу. Ове године је МК „Чивија“ добио признање да организује и централни мото-скуп на нивоу Мото асоцијације Србије.

Леп дан за вожњу искористили су и бициклисти и Удружење „Вози улице“. У заједничкој акцији и промоцији безбедне вожње, Шапчанима се данас придружио и амбасадор Холандије у Србији Хенк ван ден Дол. Организована је и трибина на којој се говорило о могућностима и плановима за побољшање бикицлистичке инфраструктуре, наводи РТС.

EUR/RSD 117.3269
Најновије вести