Дачић уручио кључеве од стана избегличким породицама

БАЧКИ ПЕТРОВАЦ:  Три породице избегле из БиХ и Хрватске данас су примиле кључеве од станова у Бачком Петровцу, у оквиру реализације Регионалног стамбеног програма у Републици Србији.
Ivica Dačić  Foto: Tanjug/video
Фото: Ивица Дачић Фото: Танјуг/видео

На свечаној церемонији, кључеве је породицама уручио први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије, Ивица Дачић.

"Данас имамо велику част и задовољство да заједно уручимо кључеве три стана за најугроженије породице које су услед ратног вихора деведесетих година биле принуђене да напусте своја огњишта у Босни и Херцеговини и Хрватској, и које су, више од 25 година лишене оног места за живот које се може звати дом", изјавио је министар Дачић и нагласио да Влада Србије снажно подржава овај пројекат и да та подршка неће изостати ни у наредном периоду.

"Наша је дужност и обавеза да помогнемо нашим суграђанима у савладавању препрека које им је судбина донела", закључио је министар Дачић.

Министар је подсетио да су до сада станови уручени породицама и у Ваљеву, Крупњу, Зрењанину, Смедеревској Паланци, Нишу, Новом Пазару, Новом Саду, као и многим другим општинама.

Укупна вредност Потпројекта 5 Програма, у оквиру којег су изграђени и станови, износи 52 милиона евра, од чега удео из буџета Републике Србије износи 13,2 милиона евра. Потпројекат 5 предвиђа изградњу укупно 1.267 станова у 25 општина, доделу 200 пакета грађевинског материјала, као и куповину 380 сеоских кућа. У првој фази, за станове у Бачком Петровцу издвојено је око 125.800 евра.

EUR/RSD 117.5697
Најновије вести