Анкета: За грађане Божић најважнији и најрадоснији празник

БЕОГРАД: Божић је за грађане Србије најлепши, најрадоснији и најважнији празник који прослављају у кругу породице, уз богату трпезу и поштовање верских обичаја.
b
Фото: Tanjug

Грађани, које смо анкетирали испред Храма Светог Саве у Београду након Божићне литургије, кажу да се тог дана осећају срећно, а има и оних који су због посла или других животних околности удаљени од најближих па тај дан, како су испричали, проводе "у мислима са њима".

Жена средњих година на питање шта за њу значи Божић каже да је то најлепши празник који је чини срећном.

Божић је за једну старију госпођу радостан дан за сав српски и хришћански народ и пожелала је свим православним верницима здравље, срећу и весеље.

За једног Београђанина, Божић је дан окупљања породице и пријатеља, а за једног старијег господина "диван празник весеља и изобиља".

Једна старија госпођа каже да овај дан прославља са супругом и да су удаљени од своје деце и унучића, али да су са њима увек у мислима и да се често чују.

Најважније је, како каже, да овај празник проводимо скромно и без много претеривања, нарочито у храни и пићу.

За једну млађу Београђанку, Божић је "нешто најлепше", јер је то дан када се окупља породица, када су сви заједно, срећни и задовољни.

Православни верници данас славе Божић, најрадоснији хришћански празник који означава рођење Исуса Христа, и поздрављају се традиционалним поздравом: "Мир Божији, Христос се роди. Ваистину се роди!".

EUR/RSD 117.3216
Најновије вести