АМСС: Привремено затворена 42 гранична прелаза

БЕОГРАД: У циљу сузбијања корана вируса међународни путни саобраћај се преусмерава на главне прелазе, саопштио је данас Ауто-мото савез Србије.
granicni prelaz
Фото: Tanjug (S. Radovanović, arhiva)

Према подацима МУП-а, привремено су затворена 42 мања и повремена гранична прелаза, од којих је 24 за друмски саобраћај.

У услужним објектима који се налазе на транзитној рути кроз Србију и на ауто-путевима, према одлуци Владе, запослени морају да буду обезбеђени заштитиним средствима због долажења у додир са транзитним путницима.

На основу уведеног ванредног стања, сви већи међународни гранични прелази су отворени.

Границе Србије затворене су за све стране држављане, са изузетком дипломата акредитованих у Србији и странаца са боравишном дозволом.

АМСС упозорава возаче на опасност од поледице због слабог јутарњег мраза на путевима у планинским пределима.

Треба бити опрезан и за време вожње на путевима поред речних токова, а посебно на мостовима и надвожњацима јер због магле и сумаглице постији опасност од проклизавања возила на овим деоницама.

Честе промене времена, карактеристичне за период у коме се налазимо, доносе и појаву одрона, па посебно треба бити опрезан на путевима који воде дуж стенских усека и клисура, у планинским пределима,као и на улазу и излазу из тунела.

На наплатним рампама на аутопутевима у Републици Србији нема задржавања возила.

EUR/RSD 117.3379
Најновије вести