Заплењено 60 килограма марихуане, ухапшено 9 особа

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, у три одвојене акције, запленили су више од 60 килограма марихуане, око 400 грама амфетамина, кокаин, опрему за паковање и пренос опојних дрога, два пиштоља са муницијом, два аутомобила која су служила за транспорт наркотика и ухапсили девет особа.
marihuana zaplena
Фото: Tanjug (MUP Srbije)

Како је саопштио МУП, вредност заплењених наркотика процењује се на око 62 милиона динара.

У првој акцији, како наводе, ухапшена је петочлана група са подручја Албаније и Србије, за коју се сумња да је у дужем периоду организовала транспорт опојних дрога из Албаније за београдско тржиште. 

Након пребацивања опојне дроге преко границе и њеног транспорта у Београд, на месту купопродаје ухапшени су организатори транспорта, албански држављани П. Б. (44) и Е. Х. (37), у друштву са купцима из Србије, Б.С. (37) из Београда и Ј.Ј. (26) из Липљана, док је возач А. Д. (43), такође из Албаније, ухапшен са транспортом марихуане. 

Том приликом, наводе у МУП-уполиција је у аутомобилу „шкода октавиа“ регистарских ознака са подручја Хрватске, пронашла 60 пакетића са 58. 842,87 марихуане, док је у стану на Звездари у коме непријављено борави Б. С. пронашла два пиштоља са муницијом, више кеса и тегли са 457,34 грама марихуане, 378,51 грам амфетамина, 2,78 грама кокаина, две електронске вагице са траговима опојних дрога и прибор за паковање наркотика. 

Такође, код Ј.Ј. је нађен пакетић са 0,78 грама амфетамина. Полиција је у другој акцији ухапсила Београђанина М. Ђ. (27), осумњиченог за продају опојних дрога и Ф. Г. (23) из Трстеника, који се терети да је дрогу купио од М.Ђ.

У стану на Звездари, у коме М. Ђ. непријављено борави, полиција је пронашла више кеса са 998,92 грама марихуане, пакетиће са 6,35 грама кокаина и електронску вагицу са траговима опојних дрога, а код Ф. Г. пакетић са 0,64 грама марихуане.

Београђани А. Б. (27) и М. Л. (26) ухапшени су у трећој акцији, када је полиција у стану на Палилули пронашла кесу са 30,81 грам амфетамина и две електронске вагице са траговима дроге.

Сви осумњичени ће, наводе у МУП-у, уз кривичне пријаве бити приведени Вишем јавном тужилаштву. 

EUR/RSD 117.3314
Најновије вести