За саобраћајку две и по године затвора

Виши суд у Београду осудио је данас на јединствану казну од три године и два месеца затвора Адама Ракочевића (22) због изазивања саобраћајне несреће у којој је у фебруару погинуо возач аутобуса ГСП Бојан Перач (31)
sudski-cekic-.jpg Foto: dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

БЕОГРАД: Виши суд у Београду осудио је данас на јединствану казну од три године и два месеца затвора Адама Ракочевића (22) због изазивања саобраћајне несреће у којој је у фебруару погинуо возач аутобуса ГСП Бојан Перач (31) и недозвољеног држања дроге, а урачунао му је и ранију казну кућног затвора коју је прекршио.

Изречена му је и забрана управљања моторним возилом Б категорије од пет година која ће почети да се изршава након што издржи затворску казну.Суд је Ракочевићу данас укинуо и притвор, па ће се у даљем току поступка бранити са слободе.

Осуђен је на две и по године затвора за тешко дело против безбедности јавног саобраћаја и на три месеца затвора за недозвољено држање мале количине дроге.

У јединствену казну урачуната му је и претходна казна од шест месеци кућног затвора на коју је раније осуђен због недозвољеног држања пиштоља, а коју је он прекршио када је изашао напоље и изазвао удес.

Ово је првостепена пресуда на коју и тужилаштво и одбрана имају право жалбе.Несрећа се догодила у Земуну у фебруару ове године око 4.00, а Ракочевић је имао привремену возачку дозволу и није смео да вози између 23.00 и шест часова.

Притом је у време извршења овог кривичног дела издржавао казну кућног затвора, коју је прекршио када је изашао напоље и возилом изазвао саобраћајку.У удесу је поред Перача, тешко повређена путница из другог аутобуса Мерима Вучевић, док је возач другог аутобуса Драгомир Живковић задобио лакше повреде.

Ракочевић је у завршним речима прошле седмице рекао да му је жао што је проузроковао несрећу.

EUR/RSD 117.5042
Најновије вести