Вулин: Напади на полицију биће најоштрије санкционисани

БЕОГРАД: Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду, Полицијске станице Врачар и Интервентне јединице 92, ухапсили су С. Ј. (1978), осумњиченог да је уперио пиштољ у полицијске службенике који су, по наредби суда, изашли на претрес његовог стана у Миријеву, јер се сумњало да има оружје у илегалном поседу.
3
Фото: МУП

Припадник Интервентне јединице 92, који је с колегама учествовао у акцији у Улици Љубише Миодраговића, чим је видео да је С. Ј. уперио пиштољ ка њему и колегама, брзо је одреаговао, испалио хитац ка осумњиченом и онеспособио га, а на тај начин сачувао свој живот и животе својих колега.

Осумњичени је с повредом руке превезен у Ургентни центар, где му је указана лекарска помоћ, наводи се у саопштењу МУП-а.

У стану С. Ј. пронађено је око 100 грама прашкасте материје за коју се сумња да је хероин, 200 грама непознате прашкасте материје, 10 кутија метадона, вагица за прецизно мерење, као и два пиштоља која је држао у илегалном поседу.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин, који се састао са припадницима Интервентне јединице 92 који су учествовали у овој акцији, истакао је да напади на полицијске службенике, који свакодневно, ризикујући своје животе, брину о безбедности свих наших грађана, морају бити најоштрије санкционисани и осуђени.

Истакао је да свако ко се дрзне да нападне полицајца, мора да зна да ће наићи на адекватан одговор државе, која ће иза сваког полицијског службеника стати и заштити га.

"Министарству унутрашњих послова безбедност наших припадника је увек на првом месту. Да би штитили и бранили друге морају и сами бити заштићени и ми ћемо наставити да улажемо у обуке и њихово опремање како би у обављању свакодневних задатака били што заштићенији", рекао је министар полиције.

Министар је похвалио припаднике Интервентне јединице који су прибраност, храброст и професионализам, показали не само у овој акцији, већ то свакодневно чине водећи бригу о безбедности улица престонице, који су грађанима на услузи 24 сата седам дана у недељи и који су први тамо где се догоде убиства, масовне туче, обрачуни, разбојништва, рањавања.

EUR/RSD 117.5504
Најновије вести