Вулин: Држава наставља обрачун са нарко дилерима

БЕОГРАД: Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин поручио је данас у Врању да полиција наставља борбу против организованих криминалних група и да држава, на челу с председником Александром Вучићем, наставља обрачун са нарко-дилерима.
Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin  Foto:Tanjug/video
Фото: Министар унутрашњих послова Александар Вулин  Фото:Танјуг/видео

Вулин, који је с руководиоцима Полицијске управе у Врању разговарао о оствареним резултатима и приоритетима рада у наредном периоду, истакао је да од полиције очекује максималну посвећеност у откривању и спречавању шверца наркотика преко територије Србије, саопштено је из МУП-а.

"У сваком делу Србије, па и на југу, нарко-дилери биће на удару полиције. Нема велике и мале заплене дроге, сваки склоњени грам дроге са улице је сачуван живот. Нико не може да трује нашу децу и да им уништава будућност, а да за то не одговара", нагласио је министар.

Према његовим речима, борба против трговине наркотицима је сталан посао и полиција у тој борби никада неће посустати.

Држава је, како је истакао, у последња два месеца показала сву јачину и одлучност у обрачуну са организованим криминалним групама.

Међутим, како је навео, оно на чему ће инсистирати у раду сваке полицијске управе јесте борба за обичног човека, његову сигурност и безбедност, његов осећај да је у свом граду, кварту, улици заштићен од сваке врсте криминала.

На састанку је било речи и о побољшању услова рада полицијских службеника, даљим улагањима и јачању капацитета полицијске управе.

"Наставићемо са улагањима у материјално-техничко опремање припадника полиције, али и са подмлађивањем кадра. Држава ће учинити све да обезбеди најсавременије услове рада, а од вас очекујем да поверење оправдате и постигнете још боље резултате“, закључио јер Вулин.

На почетку посете Полицијској управи у Врању министар је положио је цвеће на спомен-обележје страдалим припадницима ове управе.

EUR/RSD 117.5737
Најновије вести