Возач камиона покушао да побегне са преко 80.000 евра

Цариници су у недељу недалеко од прелаза Келебија открили покушај кријумчарења више од 80.000 евра, код возача једног камиона из Врњачке Бање
Zaplenjeni evri Foto: Uprava carina
Фото: Заплењени еври Фото: Управа царина

БЕОГРАД: Цариници су у недељу недалеко од прелаза Келебија открили покушај кријумчарења више од 80.000 евра, код возача једног камиона из Врњачке Бање, који је том приликом покушао да побегне.

Део новца који је био дозвољен за износ из земље, 10.000 евра му је враћен, док ће о остатку новца одлучивати надлежни суд у прекршајном поступку.

У сапштењу Управе царина наводи се да је откривању овог прекршаја претходила "права драма".

Наиме, цариници су око 11 часова на основу међусобних пријава двојице возача да у камионима кријумчаре дрогу, заједно са колегама из граничне полиције кренули да изврше њихов детаљан преглед.

Када су дошли до једног од камиона, домаћих регистарских ознака, који је био у излазној колони формираној ка прелазу Келебија, 42-годишњи возач из Врњачке Бање рекао им је да је камион празан и да је кренуо на утовар робе у Пољску.

Након детаљног прегледа товарног дела који је заиста био празан, цариници су затражили да возач отвори и кабину, како би и она била прегледана.

Возач је то учинио, ушао унутра, извукао испод креветског душека горњи део тренерке, са којим је искочио из кабине и почео да бежи.

Врло брзо је савладан, након чега се испоставило да су се у џеповима поменуте тренерке налазиле четири коверте са укупно 81.000 евра.

EUR/RSD 117.5804
Најновије вести