Возач аутобуса крив за велику несрећу у Бугарској

ПРИШТИНА: Возач аутобуса проглашен је кривим за тешку несрећу која се догодила у Бугарској 23. новембра прошле године, а у којој је живот изгубило 45 држављана Северне Македоније, албанске националности, јавили су данас косовски медији.
1
Фото: ilustracija/pixabay

Бугарски тужилац Борислав Сарафов рекао је у уторак агенцији БГНЕС да је за тешку трагедију одговоран возач аутобуса агенције Беса Транс, преноси Коха.

"Узрок несреће је што је возач изгубио контролу над аутобусом. Али и висока и непримерена брзина, изнад дозвољених норми“, навео је Сарафов.

Он је рекао да сада одлуку треба да изврше правосудни органи у Северној Македонији и да о томе обавести родбину жртава, који имају право да провере материјале.

Несрећа се догодила у раним сатима 23. новембра 2021. године, када је аутобус агенције "Беса транс", који се враћао из Истанбула, ударио у клупу на магистрали Струма, код села Боснек, у којој је 45 особа изгубило живот.

Међу жртвама је било 12 деце, а већина чланова породица који су отпутовали у тродневну посету Истанбулу у Турској.

Истраге о овом случају почеле су и у северној Македонији, пошто су власти закључиле да слупани аутобус није имао дозволу за међународни превоз путника.

Двојица цариника суспендована су након што су аутобусу дозволили да без дозволе пређе границу, туристичкој агенцији је одузета радна дозвола.

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести