Управа царина: Торбе пуне непријављених брендираних производа

Цариници су на граничном прелазу Хоргош 14. децембра 2020. године спречили покушај кријумчарењаторби пуних брендираних производа који су као пошиљка примљени на превоз до Србије.
Neprijavljeni brendirani proizvodi Foto: Uprava carina
Фото: Непријављени брендирани производи Фото: Управа царина

Прекршај је откривен на улазу у земљу у раним јутарњим часовима када је на ред за редовну контролу пристигао комби ''форд транзит'' са приколицом вршачких регистарских ознака.

Поред 26-годишњег возача, у комбију је било још осам путника који су путовали на релацији Вупертал – Вршац и сем једног који је пријавио бушилицу, нико други није имао ништа да пријави за царињење.

Током детаљног прегледа који је уследио, цариници су у приколици приметили две велике торбе за које је возач изјавио да их је примио на превоз.

Чим су их отворили, пред цариницима се указало мноштво козметичких производа марке ''викторија сикрет'': лосиони и спрејеви за тело, као и гардероба исте робне марке (пиџаме, мајице, бадемантили, папуче итд.), али и пет женских ручних часовника марке ''емпорио армани'', торбе, као и један туш за испирање зуба и десни.

У поменутим торбама откривено је укупно 106 непријављених производа, чија је вредност процењена на готово 500.000 динара.

 

 

EUR/RSD 117.5730
Најновије вести