Унук снимљен како, након убиства, пакује секиру у гепек

Марко П. ухапшен је 13. јула у шуми на Вршачком брегу због сумње да је убио деду Драгана Манојловића (74) и његову сестру Зору Дакић (83), али секира којом је почињено двоструко убиство још није пронађена.
ubistvo
Фото: Dnevnik.rs

Прегледом камере са дома убијеног Драгана склапају се коцкице двоструког убиства у Змајеву које је ужаснуло тај крај. На једном се снимку види како Марко 5. јула око 14 сати напушта кућу, међутим, враћа се неких шест сати касније и из ње износи секиру коју ставља у дедину дачију и одлази.

- Вратио се како би уклонио доказе. Сам чин убиства није снимљен - каже саговорник близак случају за “Телеграф”.

Адвокат осумњиченог Горан Карадаревић очекује да се у истрази испитају све околности у вези са критичним догађајем.

- Марко је осумњичени и ово је сада фаза кад се очекује утврђивање да ли је он учествовао у свему овоме и под којим околностима. Ми за сада проверавамо неке ствари које нису за јавност. Нарочито што је истрага у току - кратко је рекао Карадаревић.

Свирепа убиства, подсетимо, догодила су се 5. јула, а полиција је тела Драгана Манојловића и његове сестре од ујака Зоре Дакић нашла дан касније јер су се рођаци забринули што се нису појавили на сахрани једног блиског члана породице.

На телима Драгана и Зоре биле су видљиве ране од оштрог предмета.

Полиција је одмах након злочина расписала потрагу за Манојловићевим унуком Марком који је и ухапшен отприлике седам дана касније у околини Вршца.

За сада се зна да је кобног јутра рано изашао из куће и рекао девојци да иде на посао.

Сумња се да је мотив злочина користољубље.

С. Х.

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести