Ухапшеним препродавцима хероина одређен притвор

БЕОГРАД: Специјални суд у Београду одредио је вечерас притвор М. Т. и М. С. осумњиченим за препродају хероина, који су јуче ухапшени у акцији српске и бугарске полиције, Тужилаштва за организовани криминал и америчке агенције за борбу против дрога (ДЕА).
pritvor/YT
Фото: Youtube Printscreen

М. Т. је, иначе, био лични возач већинског власника пољопривредног добра "Јовањица" Предрага Колувије, који је ухапшен у новембру 2019. године због сумње да је на том имању организовао узгајање марихуане за даљу продају. Тада је ухапшен и М. Т, али је ослобођен.

М. С. је одређен притвор због опасности од бекства и околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело, а према М.Т. само због околности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.

М.С. и М. Т. се терете за кривично дело неовлашћења производња и стављање у промет опојних дрога.

Тужилаштво за организовани криминал јуче је саопштило да је у међународној акцији заплењено укупно 22 килограма хероина и ухапшено седам чланова организоване криминалне групе.

У Србији су ухапшени М. С. (36) из Ниша и М. Т. (46) из Чајетине од којих је заплењено два килограма хероина.

Истовремено су у Бугарској ухапшени српски држављанин Ж. М. (39), за кога се сумња да је вођа ове криминалне групе, и бугарски држављани Д. С, А. Н, Г. Х. и Н. Х, од којих је заплењено је 20 килограма хероина, саопштено је из МУП-а Србије.

Ова група је, како се сумња, током прошле и ове године, кријумчарила хероин из Турске који је потом продавала у Бугарској, Сједињеним Америчким Државама и Србији.

EUR/RSD 117.5717
Најновије вести