Ухапшене две особе, оштетили две костолачке фирме

БЕОГРАД: Припадници МУП-а, Службе за борбу против организованог криминала, ухапсили су две особе због постојања основа сумње да су оштетили привредно друштво “Рио” Костолац, чији је власник Република Србија, за износ од 6.318.405 динара, а АТП “Стевановић” Костолац за износ од 7.377.506 динара.
hapsenje
Фото: Dnevnik.rs

Оне су ухапшене у сарадњи Вишим јавним тужилаштвом у Пожаревцу због постојања основа сумње да су извршиле кривична дела злоупотреба положаја одговорног лица, злоупотреба овлашћења у привреди и фалсификовање службене исправе, саопштио је МУП.

Постоје основи сумње да су Ф.Р. (35) - бивше одговорно лице привредног друштва за рекултивацију и озелењавање Рио Костолац и М.Ж. (34) - одговорно лице Агенције за консалтинг и услуге “MG Capital Empire“ у Костолцу, у периоду од 2014. до 2016. године оштетили привредно друштво “Рио“ Костолац, чији је власник Република Србија, за износ од 6.318.405 динара, а АТП “Стевановић“ Костолац за износ од 7.377.506 динара.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведени вишем јавном тужиоцу у Пожаревцу.

Полиција је против још три особе поднела кривичне пријаве у редовном поступку због истих кривичних дела.

EUR/RSD 117.5662
Најновије вести