Убио невенчану супругу металном шипком, леш крио недељу дана

Тибора В. (53) из Адорјана, код Кањиже, припадници Министарства унутрашњих послова у Кикинди ухапсили су у уторак због постојања основа сумње да је извршио кривично дело убиства.
д

Према саопштењу полиције, он се сумњичи да је 8. јуна ове године, после свађе, металном шипком ударио у потиљак 58-годишњу ванбрачну супругу и нанео јој повреде од којих је она преминула.

Осумњиченом је одређено задржавање до 48 сати и он ће уз кривичну пријаву бити приведен Вишем јавном тужилаштву у Суботици, у чијој је надлежности овај злочин. Овако нешто се у Адорјану не памти јер је после почињеног убиства Тибор В. наставио да живи најнормалније као да се ништа није догодило.

После извршеног злочина, осумњичени Тибор В., како сазнајемо, када је био код куће у Улици Пап Пала у Адорјану, где је три године невенчано живео с Јулијом Хорват, он боравио у једној соби, док је у другој било тело жене којој је нанео смртне повреде.

Злочин је откривен тек осам дана касније јер је комшијама било сумњиво што жену нису виђали више дана да излази из куће.

У Полицијској управи Кикинда речено је да полиција није имала сазнања, нити је било пријава о насиљу у овој породици, такође и да осумњичени за убиство није до сада био познат због кривичних дела. 

Председник МЗ Адорјан Чаба Боршош испричао је за наш лист да је он у уторак у 8,15 сати пријавио случај полицији, пошто су комшије указале да жену нису виделе више дана, а стицајем околности живи у комшилуку у истој улици преко пута.

Полиција је тело несрећне жртве пронашла у кући, тако да је у току дана све до вечери вршен увиђај на месту злочина.


Трагична Јулијина судбина

Јулија Хорват и Тибор В. су живели у кући у Адорјану коју је она наследила од покојног мужа. Комшије причају да им је било чудно што је једна ролетна стално спуштена, а потом што Јулију у суботу нису видели да сређује башту испред куће, што је стално чинила.

- Чуо сам од свештеника да је Тибор рекао како је Јулија отишла у Немачку и да зато не може да помогне око цркве. Полиција, када је дошла имала је шта да види. Њено тело било је у кревету, покривено. Како сам чуо после хапшења у Кањижи, признао је шта је урадио. Посвађали су се, она је отишла до стола да нешто ради, а Тибор је узео неку шипку из шпајза и ударио је по глави - испричао је Чаба Боршош.

Јулија Хорват је иначе рођена у Мађарској и одрасла у хранитељској породици, потом јој је преминуо муж, а пошто је била усамљена утеху је нашла у вези са Тибором В. Због њега је распродала земљу и механизацију.  Како причају комшије пошто је убио Јулију, он је распродао све из дворишта, пилиће, алат и друго што је могао, а говорио је да су купили кућу у Кањижи и да се селе. 


- Овако нешто ни слично није се десило до сада у Адорјану. Било је случајева самоубистава или других трагичних догађања, али да неко убије жену и да је осам дана била у кући, све нас је изненадило - рекао је Боршош.

Полиција је осумњиченог Тибора В. пронашла у уторак увече у Кањижи, а према изворима из истраге, он је, када је доведен у кућу у Адорјан, све признао и испричао како је починио злочин.

Кобног дана, пошто неко време није био код куће, Тибор се по повратку посвађао с невенчаном супругом Јулијом, узео из шпајза металну шипку и нанео јој смртоносне ударце у пределу потиљка. Комшије су посведочиле да је Тибор често одлазио у Кањижу и Хогрош због жена с којима је био у вези, а невенчаној супрузи с којом је живео у Адорјану лагао је да одлази на посао.

Текст и фото: М. Митровић

EUR/RSD 117.5811
Најновије вести