У уторак почиње суђење Џонићу за убиство трочлане породице Ђокић

НИШ: У Вишем суду у Нишу сутра треба да почне суђење Горану Dzzoniću, оптуженом за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца 16. септембра 2021. године. 
sudski-cekic-.jpg Foto: dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

На сутрашњем суђењу, које ће јавност моћи да прати,  Dzzonić би требало детаљно да изнесе своју одбрану док је на припремном рочишту, које је било затворено за јавност, кратко негирао оптужбе.

Током припремног рочишта одбрана и тужилаштво су предложили доказе суду који треба да се изведу током суђења.

Пуномоћници оштећене мајке убијеног Горана Ђокића, Станке Ђокић , Мирослав Ристић и Тамара Антић по завршетка припремног рочишта су рекли да је тужилаштво остало при прецизираној optuzznici и при свим доказним предлозима из оптужнице, додајући да је предложио још пар доказа односно сведока. 

Џонић је поред тешког убиства оптужен и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Против његовог сина Стефана Dzzonića за кривична дела тешко убиство у помогању и недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и екплозивних материја кривични поступак је обустављен.

Горан Џонић оптужницом се терети за убиство Горана (57), Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године.

Истрага у овом случају била је спроведена и против браће Милошевић Александра и Костадина, другог Џонићевог сина Милана, али су они пуштени из притвора и нису се нашли на оптужници.

 

EUR/RSD 117.2745
Најновије вести