У неколико акција заплењена већа количина наркотика

Припадници Министарства унутрашњих послова у Београду у опсежној акцији запленили су више од пет килограма хероина и ухапсили Л. Б. (1989), Н. Л. (1988) и Н. М. (1997) због постојања основа сумње да су извршили кривично дело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога.
droga
Фото: МУП

Полиција је, у једном угоститељском објекту на Вождовцу, приликом контроле осумњичених  установила да је за Л. Б. расписана међународна потерница.

Даљим радом, а прегледом аутомобила „голф“, који су користили Н. Л. и Н. М. пронађено је око 150 грама хероина и око 300 грама смесе за увећање масе наркотика.

Такође, полиција је у кући у околини Сопота, у којој непријављено бораве Н. М. и Л. Б., у зиду, у „штеку“ који се електронски отвара, пронашла око пет килограма хероина, око 18 килограма смесе за увећање масе наркотика, два револвера, пиштољ и шкорпион са пригушивачем, 10 коцки пластичног експлозива укупне тежине један килограм, 126 комада муниције различитог калибра, три пресе, апарат за вакумирање и већу количину новца. Полиција је запленила и два аутомобила.

Против Н. М. и Л. Б. биће поднета и кривична пријава којом се терете за кривично дело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Осумњичени Л. Б. спроведен је на издржавање затворске казне, док је осумњиченима Н. Л. и Н. М. одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Београду.

EUR/RSD 117.5685
Најновије вести