У Митровици почело суђење за убиство браће из Футога због тартуфа

СРЕМСКА МИТРОВИЦА: Пред Вишим судом у Сремској Митровици почело је суђење Дејану Ерићу (40) који се терети за убиство браће Предрага (43) и Станислава (37) Јеличића из Футога, као и због недозвољеног поседовања оружја.
sud
Фото: Pixabay, ilustracija

Окривљени, који је јуче на главни претрес доведен из притвора у ком се налази од хапшења, на самом почетку је рекао да остаје при ономе што је изјавио у тужилаштву и да нема ништа ново да дода. Он је на питање адвоката оштећених описао сукоб који је настао неколико дана пре критичног догађаја. Изјавио је да се вербално споречкао са покојним Станиславом, али да није било физиког сукоба.

На јучерашњем главном претресу саслушани су сведоци Маја Јеличић, супруга покојног Предрага, и Дејанов брат Небојша Ерић.

Брат окривљеног, који је био присутан приликом убиства браће Јеличић, рекао је да је покојне Станислава и Предрага упознао у шуми преко брата Дејана и да није имао никаквих сукоба са њима. Тог 6. децембра 2020. година, како је рекао, он и брат су, у јутарњим сатима, дошли у шуму његовим аутом, а када су, недуго потом, стигла и браћа Јеличић, дошло је до сукоба.

Наиме, према речима Небојше Ерића, прво је Станислав Јеличић, који се неколико дана раније сукобио са Дејаном, копалицом оштетио шофершајбну на његовом ауту и упутио погрдне речи његовом брату. Потом је шутнуо Дејановог пса и насрнуо на њега копалицом. Он је, како је рекао, кренуо да их раздвоји, међутим, у томе га је спречио Предраг, с којим је он почео да се рве. У једном моменту чуо је два пуцња и тада Предраг креће у правцу Дејана, узима копалицу са земље како би ударио Дејана. Тада он, како је Небојша изјавио, упозорава брата на Предрага и виче “Пази, Дејане”, након чега је Дејан одгурнуо Предрага, а потом се чуо један пуцањ.

Небојша Ерић је додао и да му је жао због свега што се догодило и нагласио да он није био у сукобу са Станиславом, за разлику од његовог брата Дејана, који је понекад имао неки вербални сукоб због измишљених прича како њих двојица, наводно, бацају неке отрове који би штетили њиховим псима у трагању за тартуфима.

Подсетимо, браћа Ерић, Дејан и Небојша (38) ухапшени су 6. децембра 2020. године због сумње да су у шуми надомак њиховог села убили браћу Јеличић из Футога. Након несреће се сумњало да је Дејан пуцао у правцу једног брата, а Небојша у другог. Међутим, према незваничним информацијама, Дејан је у полицији рекао да је он пуцао у обојицу те је истрага у односу на Небојшу обустављена, а оптужница је подигнута само против Дејана Ерића.


Протест породице и пријатеља браће Јеличић

Испред Вишег суда у Сремској Митровици јуче су се окупили породица и пријатељи Предрага и Станислава Јеличића с циљем да правда буде задовољена. Како је за наш лист изјавила супруге покојног Предрага, Маја, они су се на овај потез одлучили јер је одбрана окривљеног крајем прошле године тражила је да се Дејан Ерић пусти из притвора, односно да завршетак процеса чека у кућном притвору, са чим је јавни тужилац био сагласан, али је судија одбио тај предлог.

- На овај начин принуђени смо да тражимо правду како не би све отишло у погрешном правцу. Изнанадила ме је реакција тужиоца, који је био сагласан са предлогом одбране, јер је овде реч о двоструком убиству с намером - појашњава Маја Јеличић.


Ерићи и Јеличићи су се кобног дана срели у шуми, где је било још људи, који су били у “лову” на тартуфе и у једном тренутку се посвађали, а након тога и потукли.

Подсетимо, браћа из Футога су се бавила тартуфима три-четири године и то увек на истом поседу у близини Сремске Митровице, за који су, како њихова сестра каже, имали дозволу.

Предраг је био супруг и отац троје деце и радио је као протетичар у једној фирми, док се млађи брат Станислав бавио грумингом и узгојем паса расе лагото који се обучавају за тражење тартуфа. За собом је оставио жену и двоје деце.

Наредни главни претрес заказан је за 18. април када ће бити саслушани сведоци и вештаци.

Д. Николић

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести