У Косовској Митровици у два дана запаљена два аутомобила

КОСОВСКА МИТРОВИЦА: У северној Косовској Митровици јутрос и током викенда запаљена су два аутомобила, "Фијат стило", крушевачких регистарских ознака, и "ситроен ц5", власника Србина из Северне Митровице.
auto, tanjug
Фото: Tanjug

Убрзо након што је стигла потврда да је рано јутрос у Косовској Митровици запаљен аутомобил, из Косовске полиције за регион Север за портал Ко ССев потврђено је да је током викенда и у Микро насељу забележен још један случај паљења возила.

"Могу да потврдим да је забележен случај 16. септембра у Микро насељу. У питању је возило Цитроен Ц5, власника косовског Србина," казао је изјави за портал Ко ССев заменик командира Косовске полиције за регион Север, Бесим Хоти.

У 24-часовном полицијском извештају који се доставља медијима овог случаја, ипак, нема, али Хоти је потврдио да је случај заведен у Дирекцији север.

Рано јутрос, у улици Лоле Рибара, у Косовској Митровици, запаљен је још један аутомобил - "Фиат стило", крушевачких регистарских ознака.

Верује се да је пожар подметнут, а оштећен је и аутомобил који је био паркиран у непосредној близини.

Од почетка године на северу Косова забележено је више случајева паљења аутомобила, као и један покушај паљења.

Крајем априла у Косовској Митровици запаљена су три аутомобила, а мерцедес, на којем је пожар подметнут, припадао је српском полицајцу граничне полиције Косова.

Средином јула запаљен је аутомобил у Лепосавићу, а крајем месеца, у размаку од два дана, запаљени су аутомобили др Драгиши Миловићу и Оливеру Ивановићу.

У августу је забележен покушај паљења аутомобила припаднику Косовске полиције у Зубином Потоку, наводи портал.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести