Тужилаштво тражи притвор за шесточлану криминалну групу због посредовања у проституцији

Тужилаштво за организовани криминал донело је наредбу о спровођењу истраге против осумњичених за припадност организованој криминалној групи која се терети за кривична дела посредовање у проституцији и удруживање ради вршења кривичних дела, те је затражило одређивање притвора осумњиченима.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Тужилаштво је, након саслушања осумњичених, Самира Бибића, Неде Бибић, Нине Рангелов, Милице Младеновић, Милице Обрадовић и Весне Вранешевић, предложило судији за претходни поступак Посебног одељења Вишег суда у Београду да свим осумњиченима одреди притвор, саопштено је јуче из тог тужилаштва.

Мера притвора предложена је, како је образложило Тужилаштво за организовани криминал, због опасности од бекства осумњичених, утицаја на сведоке и опасности да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело или извршити неко друго кривично дело.

Напомиње се да ће у даљем току поступка тужилац испитати сведоке, наложити вештачења одузетих телефона и других уређаја као и прикупити све доказе ради утврђивања свих релевантних чињеница у поступку.

Подсетимо, Министарство унутрашњих послова је у уторак саопштило да је ухапшена организована криминална група 

осумњичена да је путем појединих сајтова за оглашавање нудила девојке за простуцију на територији Београда и зарађивали од тог криминалног ангажмана.

- Сумња се да је криминална група, у периоду од новембра 2021. до јула 2022. године, организовала проституцију путем појединих сајтова за оглашавање, подстицала, наводила и учествовала у посредовању у вршењу проституције више особа женског пола на територији Београда, као и да је организовала предају више особа женског пола трећим лицима, корисницима услуга у циљу пружања сексуалних услуга. Новац стечен на тај начин, они су, како се сумња, делили између себе у складу са задацима које су обављали и са тим новцем су покривали и трошкове које су имали током обављања ових нелегалних радњи - саопштио је МУП.

Полиција је, такође, навела, да су приликом претреса код осумњичених пронађени мобилни телефони и СИМ картице коришћене при извршењу кривичног дела, као и уплатнице са извршеним трансакцијама новца.

Ј. Јаковљевић

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести