Тројица Албанаца напали и повредили Србина из Велике Хоче

БЕОГРАД: Тројица Албанаца напали су мештанина Велике Хоче Мирослава Лукића, прво га вербално вређали, а потом и физички напали и повредили, саопштила је данас Канцеларија Владе Србије за Косово и Метохију.
policija, tanjug
Фото: MUP, ilustracija

Лукић је задобио прелом носа и налази се на болничкој опсервацији, а напад се десио синоћ око 21 сат.

О случају је обавештена полиција, а нападач је приведен.

Из Канцеларије за КиМ наводе да су житељи Велике Хоче и Ораховца месецима на мети локалних Албанаца који на њихова имања пуштају стоку и тако им уништавају пољопривредне засаде.

Додају да је нападнути Лукић у више наврата скретао пажњу полицији на проблем, али се он понављао и уместо да се реши, ескалирао је у још већи инцидент, а Лукић је нападнут само зато што је проблем пријављивао.

Канцеларија за КиМ очекује адекватну казну за овај тежак физички напад на Лукића, али и хитну реакцију полиције на заштити имовине српских породица у овом делу КиМ, којима је пољопривреда једини извор прихода.

"На овај начин, њима се директно угрожава егзистенција и опстанак на подручју Велике Хоче и Ораховца и шаље порука да на својим огњиштима нису добродошли. Због тога се овај проблем мора најозбиљније схватити и осигурати се безбедност српским породицама у овом делу Косова и Метохије", поручују из Канцеларије за КиМ.

EUR/RSD 117.5713
Најновије вести