Темеринац осумњиченом за убиство супруге остаје у притвору

НОВИ САД: Темеринац Бела К. (67), који је осумњичен да је почетком фебруара у породичној кући усмртио своју супругу Гизелу К. (64), остаје иза решетака јер му је притвор продужен до 24. јуна, сазнаје „Дневник“.
zatvor resetke
Фото: Dnevnik arhiva

Њему је након хапшења одређен притвор како не би могао боравком на слободи да омета поступак утицајем на сведоке и због узнемирења јавности. Према незваничним сазнањима, Бела К. је приликом саслушања негирао извршење кривичног дела.

Стравична трагедија догодила се 2. фебруара, након свађе супружника, у породичној кући Беле и Гизеле К. у Темерину, у Пролетерској улици број 12. У једном тренутку Бела К., који је био у алкохолисаном стању, насрнуо је на Гизелу ударајући је рукама и ногама по глави и телу, а потом је, како се претпоставља, задавио. Он је ухапшен истог дана у вечерњим сатима због постојања основа сумње да је учинио кривично дело убиство.

Како су након злочина испричале комшије за наш лист, за немили догађај се сазнало након што је Бела позвао ћерке и рекао им да мами није добро.

- Чуо сам да је звао децу и рекао им да Гизи није добро. Не знам која је прва дошла, али одмах су позвали Хитну помоћ јер је Гизела била без свести – рекао је дан након злочина један од житеља Темерина репортеру „Дневника“.

Међутим, када је екипа Хитне помоћи дошла на лице места, могла је само да констатује смрт јер су на телу несрећне жене биле видљиве бројне повреде. Одмах је обавештена полиција, тело је послато на обдукцију, како би се утврдио тачан узрок смрти, а њеном супругу су стављене лисице на руке.


Једном га пријавила за насиље

Комшије овог брачног пара кажу да су сукоби, који би завршили пребијањем несрећне жене, у њиховој кући били чести, али да се Гизела, како претпостављају, плашила да га пријави полицији. Како „Дневник“ незванично сазнаје, Гизела је, свега једном пријавила Белу за насиље у породици и то 2015. године. Међутим, тужилац дело није тако окарактерисао, те је Бела добио само прекршајну пријаву.


По речима житеља Пролетерске улице, обоје су били склони алкохолу. Она је неколико пута одлазила од њега, али му се, како кажу, увек и враћала.

- Никада није хтела да призна да је Бела туче и да су јој бројне модрице и повреде последица његовог насиља. Често су се свађали. Мислим да је глави разлог алкохол. Обоје су волели да попију – кажу комшије и додају да је Гизела, како би се заштитила и избегла батине, купила псе.

- Дешавало се да Бела буде насилан и према псима, које је Гиза пуштала. Некада би истукао псе, па онда није дирао њу - кажу у комшилуку.

Према речима мештана Темерина, Гизела и Бела су били пензионери, а имали су и земље, те су могли лепо да проводе пензионерске дане. Она је годинама радила као кројачица, док је он био запослен у једној локалној фабрици.

- Нису живели у немаштини, могли су лепо да живе. Имају две ћерке које су удате, унучад... Само да није било тог проклетог алкохола. Чула сам да је пре неколико година била у Дому здравља јер је имала убодну рану од ножа. Рекла је да се сама повредила, иако смо сви знали да то није тачно – рекла је након породичне трагедије једна мештанка.

Комшије потврђују да је Гизела на неки начин штитила Белу и да није хтела да призна да је насилан према њој.

- Мислим да га се бојала. Када би је питали одакле јој модрице, одговарала је да је пала са блицикла, оклизнула се, случајно ударила... Та агониа траје више од 30 година и као да нису знали другачије да живе – кажу комшије.

Д. Николић 

EUR/RSD 117.5653
Најновије вести