У уторак суђење осумњиченима за убиство MMA борца

НОВИ САД: У Вишем суду у Новом Саду сутра треба да се одржи припремно рочиште у процесу против Далибора Богдановића (45) и Данијела Јањоша (42), поводом оптужби за убиство MMA борца Уроша Стефановића (27) и рањавање Горана Ковачевића Горанца (47) 2. септембра прошле године у Новом Саду.
sudski-cekic-.jpg Foto: dnevnik.rs/ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Припремно рочиште је затворено за јавност, а суд ће након одржаног рочишта заказати главни претрес којем ће јавност моћи да присуствује, потврдила је портпарол Вишег суда у Новом Саду, Јелена Остојин.

На припремном рочишту оптужени ће се кратко изјаснити о кривици а детаљну одбрану моћи ће да изнесу на главном претресу (суђењу).

Више јавно тужилаштво у Новом Саду је 11. марта подигло оптужницу против Богдановића и Јањосха због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Јањош и Богдановић су након убиства били у бекству, али је Јањоша скоро две недеље касније ухапсила полиција, док се Богдановић сам предао и марту ове године.

Обојица ће сутра у суд бити доведени из притвора у ком су од хапшења, а који им је последњом одлуком суда продужен до 9. јула.

Ковачевића и Стефановића су нападачи пресрели колима у Цанкаревој улици код броја 8 у новосадском насељу Детелинара, након чега су њих двојица покушали да побегну и тада је Стефановић убијен, а Ковачевић рањен.

EUR/RSD 117.3909
Најновије вести