Суђење Новосађанину због врбовања девојака на проституцију, 10. новембра

Суђење Новосађанима М. Ђ. (49), Е. Р. (73), Г. В. (54), као и П. К. (38) из Трстеника, који се терете за трговину људима, након потврђивања оптужнице, почиње у Вишем суду у Новом Саду 10. новембра, сазнаје „Дневник”. 
Sud Novi Sad
Фото: С. Шушњевић/ Новосадска палата правде

Као што смо већ писали, они су ухапшени због сумње да су врбовали пет девојака, злоупотребљавајући њихове тешке прилике, да се за њихов рачун баве проституцијом у једном новосадском клубу.

Након хапшења, одређен им је притвор да боравком на слободи не би могли да утичу на сведоке, а претресима на више локација, у Новом Саду, Трстенику и Сивцу, полиција је пронашла информатичку опрему, мобилне телефоне, новац и документацију који указују на вршење поменутог кривичног дела.

Подсетимо, осим њих четворо, који се од хапшења налазе иза решетака, због истог дела био је ухапшен и држављанин Црне Горе З. Д. (55), којем је притвор укинут и он се у даљем поступку брани са слободе. У досадашњој истрази саслушано је пет девојака, којима је, у циљу заштите жртава сексуалне експлоатације, јавни тужилац одредио статус посебно осетљивог сведока и оне су своје исказе дале из скрин-собе новосадског Вишег суда. Више јавно тужилаштво у Новом Саду је, подсетимо, 26. децембра прошле године, донело наредбу о спровођењу истраге против М. Ђ., Е. Р. и Г. В. због основа сумње да су злоупотребом тешких прилика врбовали, држали и експлоатисали ради проституције пет женских особа, ради пружања сексуалних услуга у једном клубу у Новом Саду, на који начин су се бавили вршењем кривичног дела трговина људима, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије казном затвора од најмање пет година. У новосадском Вишем јавном тужилаштву су тада навели и да се сумња да су држављанин Црне Горе З. Д. и П. К. из Трстеника извршили кривично дело трговина људима, кажњиво казном затвора у трајању од три до дванаест година. Д. Николић

EUR/RSD 117.3076
Најновије вести