Становник Надаља преминуо од ковида, а не у току удеса

Директор Дома здравља Србобран др Властимир Кладар каже да је вест да је мештанин из Надаља о коме је писано да је испао из санитета, нетачна.
hitna pomoc
Фото: pixabay.com

- Дошло је до удеса на улазу у Врбас, када је респираторно угроженог пацијента из Надаља, у санитету под ротацијом ударила из споредне улице млада девојка у аутомобилу, возач почетник. Возило са стране је одузело првенство нашем возилу и ударило га бочно. Срећа да није био камион, јер би несрећа била много већа – каже доктор Кладар.

У санитету се налазио пацијент из Надаља, кога је доктор реанимирао и давао му кисеоник и приликом ударца и удеса, он је пао са кревета, али није испао из возила.

Др Кладар каже да је након пада, пацијент кога су возили у болницу у Врбас у ковидску јединицу, јер је боловао од коронавируса, био комуникативан, свестан и није имао повреде, за разлику од лекара, техничара, возача и девојке, којој су медицински радници одмах пружили помоћ.

Пацијент из возила је преминуо услед обољења од коронавируса, односно респираторне инфицијенце што је др Кладару потврдио и директор врбашке болнице др Милан Попов.

- Звао сам др Попова да ми потврди извештај са патологије и узрок смрти и он ми је потврдио да је узрок респираторна инфицијенца- истиче Кладар.

Записник о увиђају још није завршен, истиче Кладар и додаје да је то информација од командира саобраћајне полиције, јер ће против девојке бити покренута кривична пријава.

- Доктор је на боловању са ушивеним носом и тешком повредом рамена, техничар има повреду вратне краљежнице и носи Шанцову крагну, возачу, младом момку, спортисти је повређена рука, али вози, јер немамо возача - наводи директор србобранског Дома здравља. - Ми смо по оцени Батута најбољи Дом здравља у Јужнобачком округу, трећи у Војводини и пети, шести у Србији. Вест да је пацијент преминуо услед испадања из возила јако ме је погодила као директора и људе који овде раде. Замислите да је био камион, па побио би их све од јачине ударца. Ауто је из споредне улице право у бок ударио у санитет под ротацијом и спретношћу возача, избегнуте су горе последице. Жао ми је, ми смо добра установа, што смо постали предмет политичких игара - истиче др Властимир Кладар.

Пошто је предизборно време, информација да је пацијент преминуо услед испадања из возила, произвела је да крену спекулације опозиционих политичара, наводи др Кладар, и да којешта пишу по друштвеним мрежама.

- Људи ударају тамо где је најосетљивије, а ми смо добро установа и поготово сад кад је као ратно стање услед коронавируса - истиче Кладар.

Подсећамо, за Бадње вече на Тргу слободе у Србобрану, суграђани су, да би исказали захвалност здравственим радницима, направили су велико ватрено срце, палећи бакље у част медицинара.                      

М. Стакић

EUR/RSD 117.5936
Најновије вести