Спречено кријумчарење пића и цигарета на Градини

Како је брачни пар замислио да преко неколико граница неопажено прође кријумчарећи мноштво жестоких пића, цигарета, наргила и арома за њих - само је њима знано.
„Butik“ pića i cigareta carinici pronašli u mercedesu francuskih tablica Foto: Uprava carina
Фото: „Бутик“ пића и цигарета цариници пронашли у мерцедесу француских таблица Фото: Управа царина

Да свој наум и остваре омели су их 8. новембра 2020. године царински и полицијски службеници на прелазу Градина.

Прекршај је откривен када је око два сата после поноћи за контролу на улазу у земљу пристигао путнички комби„мерцедес“ француских регистарских ознака.

Њиме је из Турске ка Француској путовао поменути брачни пар француских држављана турског порекла, тврдећи да сем личног пртљага немају ништа што би требало пријавити за царинску контролу.

Током детаљног прегледа који је ипак уследио, најпре је испод седишта комбија и у коферима са гардеробом пронађено преко 1.000 паклица цигарета „Marlboro“, „Camel“ и арома за наргиле „Al Fakher“ и „ Balli“.

Даљом контролом су испод седишта и у ручном фрижидеру цариницизатекли чак 40 флаша вискија, вотке и многих других жестокох пића, као и 24 наргиле „Adnan Alrasid“ и „Hookah“.

Међу пићима су доминирали бурбон и виски – чак 30 флаша разних познатих марки „Jack Daniels“, „Ballantines“, „Chivas Regal“, „Red Label“, „Grants“, али је поред тога, откривено и 10 флаша француског коњака „Hennessy“, немачког ликера „Jegermajster“ и шведске „Absolut vodke“.

Сва непријављена роба откривена у прекршају привремено је задржана до окончања прекршајног поступка, па су се тако поред луксузних алкохолних пића, цигарета и арома за наргиле, међу заплењеном робом нашла и 24 наргила ћупа.

 

 

EUR/RSD 117.5782
Најновије вести