Психоактивне таблете у кутијама компјутерских игрица

БЕОГРАД: На поштанским испоставама Београд и Нови Сад царински службеници су током протекле недеље уместо декларисане робе пронашли психоактивне таблете и наркотике, саопштила је Управа царина.
с
Фото: Управа царина

Случај на испостави Пошта Београд откривен је 7. марта 2022. године приликом детаљне контроле четири пошиљке у извозу, које је исти пошиљалац адресирао на примаоце у САД, Канади, Француској и Великој Британији.

У осам кутија са наводним компјутерским игрицама, уместо дискова биле су сакривене кесице са укупно 4.574 највероватније психоактивних таблета беле и плаве боје, без било каквих ознака на себи.

На испостави Нови Сад је 10. марта 2022. године, у пошиљци приспелој из Кине за примаоца у Бачкој Паланци, пронађено преко пола килограма беле прашкасте материје.

У први мах деловало је да се ради о неком наркотику, међутим након контроле уређајем ''ригаку'', утврђено је да је реч о антибиотику ''erythromycin hydrate'', те ће откривена суспстанца свакако бити задржана, јер је физичким лицима увоз лекова забрањен.

Тог истог дана су на овој испостави у још четири пошиљке из Немачке, Канаде и Велике Британије намењене примаоцима у нашој земљи откривени различити наркотици.

Пронађене семенке марихуане и мање количине опојних дрога кетамин и метамфетамин предате су у даљу надлежност полицији.   

EUR/RSD 117.3079
Најновије вести