Преварио 25 људи за лажни посао у Бриселу, покушао да побегне у Новом Саду

Припадници Министарства унутрашњих послова у Новом Саду поднели су кривичну пријаву против двадесетједногодишњака из Горњег Милановца, због постојања основа сумње да је учинио кривично дело превара, саопштила је јуче Полицијска управа у Новом Саду.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Сумња се да је он преварио 25 грађана Србије, тако што им је обећао, наводно, запослење у Бриселу и за то узео од сваког по 150 евра.

Осумњичени је, у изнајмљеном аутобусу, заједно с превареним грађанима, стигао до Новог Сада, где је, како се сумња, покушао да побегне, али је убрзо ухваћен у непосредној близини аутобуске станице, додаје се у полицијском саопштењу.

Једна од преварених путника Марија Крничан (27) каже за медије да су насели на понуду за посао ковид редара у Бриселу за плату од 2.500 евра, коју су нашли на друштвеним мрежама у групама за запошљавање у иностранству. Поверовали су да им је посао загарантован, а кад су прошле седмице кренули на пут до Белгије, исплатили су за трошкове превоза по 150 евра вођи пута, који је узео паре и побегао.

Срећа у несрећи је да су брзо приметили да га у аутобусу нема, успели су да се врате на станицу, где су правили паузу и где је он изашао, те је уследила филмска сцена јурњаве преварених људи за организатором пута, који је пешке кренуо ка Новом Саду.

Ову сцену, према сведочењу Марије Крничанин, како је пренео “Курир”, видели су полицајци, који су одмах реаговали и ухватили осумњиченог.

- Видела сам исти оглас за посао у Бриселу с платом од 2.500 евра месечно у неколико група на Фејсбуку. У огласу је наведено да је потребно дати 150 евра за пут. Поверовала сам да је цела понуда истинита јер су многи људи у коментарима испод те објаве тврдили да је организација проверена. Кренуло је 25 људи изнајмљеним аутобусом, који је прве путнике покупио у Нишу, а остале све успут до Новог Сада. Ту смо направили кратку паузу и исплатили паре организатору пута. Свако је дао по 150 евра, што је укупно 3.750 евра - рекла је она.

- Након те паузе, када смо кренули на пумпу код Новог Сада, установили смо да поменутог вође пута нема у аутобусу. Схватили смо да смо преварени. Бесни и изнервирани, успели смо да убедимо возача да се вратимо назад на пумпу, а када смо стигли, видели смо тог човека како хода поред пута, није далеко одмакао од пумпе - казала је Марија.

- Народ који је желео поштено да заради остао је оштећен и преварен. Питам се шта би било са нама да нисмо на време увидели да је организатор побегао с нашим парама, да смо наставили пут и стигли до Мађарске. Ко зна шта би тамо било са нама - рекла је озлојеђена Марија.

        С. Х.

EUR/RSD 117.5794
Најновије вести