Пожар у кинеској робној кући у Обреновцу, трага се за две Кинескиње

ОБРЕНОВАЦ: У кинеској робној кући у Улици Милоша Обреновића у Обреновцу, данас у 10.40 часова избио је пожар који је захватио један спрат, а на његовом гашењу ангажовано је 55 ватрогасаца-спасилаца са 25 возила.
2
Фото: Youtube Printscreen

На гашењу пожара ангажовани су припадници ватрогасно-спасилачких јединца из Обреновца, Сурчина, Батајнице, Железника, Кошутњака, Звездаре и Земуна, саопштио је МУП.

Ватрогасци-спасиоци одмах су изашли на лице места и интервенција је у току.

Због пожара који је избио на последњем спрату Кинескиг тржног центра у Обреновцу, станари четири стамбене зграде су евакуисани из безбедносних разлога, и не постоји опасност по животе људи, изјавио је за Танјуг заменик градоначелника Београда Горан Весић, који је данас посетио Обреновац.

Он је додао да су три жене смештене привремено у Дом здравља како би им се указала помоћ.

Према првим информацијама, каже Весић, за две Кинескиње из тржног центра се још увек не зна где су.

Весић је навео да је из Београда кренула 21 цистерна "Градске чистоће", како би се угасио пожар.

"Најважније је да људи остану прибрани и пусте пусте ватрогасце да обаве посао. Када пожар буде локализован, грађани ће моћи да се врате у станове", рекао је Весић и додао да опасност не прети ниједној околној згради, али да су из безбедносних разлога сви евакуисани.

Радојичић: Пожар под контролом, не зна се има ли жртава

ОБРЕНОВАЦ: Градоначелник Београда Зоран Радојичић изјавио је у Обреновцу да је пожар који је данас избио у Кинеском тржном центру за сада под контролом и да се још увек не зна има ли жртава те несреће.

Радојичић је казао да је у пожару повређено шесторо људи, од којих троје ватрогасаца, али да се не ради о тежим повредама.

Нагласио да ће Град Београд наставити да прати ситуацију на терену.

''На терену је 25 ватрогасних возила, 55 ватрогасаца и 21 цистерна јавно комуналних предузећа Града Београда који стручно и пожртвовано раде на гашењу овог пожара. Ипак, превенција од пожара и поштовање мера безбедности су на првом месту'', рекао је Радојичић за ТВ Прва, наводи се у саопштењу Града Београда.

Радојичић је захвалио ватрогасцима који раде на гашењу пожара и осталим градским службама које су, како каже, брзо изашле на терен и ефикасно реаговале.

Апеловао је на суграђане који живе у делу Обреновца према којем иде дим од пожара, да остану у својим домовима, слушају полицију и да не излазе док се пожар потпуно не угаси.

“Морамо да водимо рачуна о људима који у оваквим ситуацијама могу да изгубе живот или да се повреде. Ове ствари се једноставно не смеју дешавати'', рекао је Радојичић и похвалио добру сарадњу Града Београда и ватрогасних служби.

EUR/RSD 117.3375
Најновије вести