Поновно суђење после потврђене пресуде за кобну пуцњаву у новосадској дискотеци 2017. године

НОВИ САД: Новосађанин Стефан Стефановић Ћећа (30) који је осуђен у одсуству на обједињену казну од 15 година затвора због пуцњаве у којој је хицима из пиштоља 2017. године у новосадској дисикотеци „The end” у хотелу „Парк” устрељен сада покојни Милан Прибаковић, у петак је први пут изнео одбрану.
1
Фото: Б. Лучић

Стефановић је признао кривицу, уз опаску да се се самог извршења дела не сећа.

На питање председнице већа, судије Иване Јосифовић,  зашто признаје кривицу ако се не сећа чињења дела, одговорио је да сви докази указују на то. 

Он је изнео многе детаље који се односе на догађаје пре и после испаљивања седам хитаца у клубу у којем је био већи број гостију, а празнину у исказу која недостаје је назвао црном рупом. 

Иначе, сада покојни Прибаковић, који није осуђиван и није имао нимало алкохола у организму је 8. октобра 2017. године око шест сати ујутро погођен у унутрашњу натколеницу у пределу великог артеријског крвног суда. 

Одмах после кобне пуцњаве, окривљени је побегао и према његовим речима живео у Бањалуцуи све до прошлогодишњег хапшења по међународној потерници. Код њега су претресом стана, који је користио при лишавању слободе, пронађена фалификована документа набављена да би користио лажан идентитет, прашакаста супстанца за коју се претепостављало да је кокаин, зелена биљна материја која изгледом подсећа на марихуану, вагица и већа количина новца, саопштила је тада  полиција Републике Српске.  

- Замном је била расписана потрага за издржавање казне од годину дана и осам месеци затвора, плашио сам се тога и склањао од полиције. Око година дана сам редовно конзумирао у већим количинама амфетамине, али и, ако бих имао пара, кокаин. Тога дана, када се десио овај догађај, сам претходно на техно журци на Спенсу ушмркао амфетамин и попио неколико таблета екстазија уз пиће - рекао је окривљени. 


Испалио седам хитаца

По наводима оптужнице, Стефановићу се приписује да је 8. октобра 2017. године у дискотеци „The енд” у хотелу „Парк” тешко телесно повредио Милана Прибаковића, који је услед тога преминуо. Наводно, он је одмах по уласку у  дискотеку око 5.50 часова, где је био већи број гостију, из пиштоља ЦЗ М-57, за чије држање и ношење није имао дозволу, испалио седам хитаца према ногама оштећеног који је задобио тешку телесну повреду у виду устрелне ране у пределу предње унутрашње стране леве натколенице, којом је захваћен и велики артеријски крвни суд, због чега је оштећени и преминуо, и стрелну рану у пределу задње спољашње стране десне потколенице, као и још једну окрзотину на нози.

Због почињеног кривичног дела тешко убиство, за Стефановићем је расписана међународна Интерполова потерница.


Он је испричао да је био с двојицом другара на журци и да су узели амфитамин из кесице који су ставили на телефон или сличну подлогу па га ушмркали и попили неколико таблета екстазија уз паузе, без сакривања јер је, ако је навео, то на техно журкама уобичајена ствар.

- Не знам како сам потом завршио у дискотеци и како је доспео пиштољ код мене. Сећам се да сам на себи у Шапцу на аутобуској станици имао ранац са стварима и уштеђевину узету из мог изнајмљеног стана. Тамо сам видео аутобус с босанским ознакама и синуло ми је да бих могао да се  склоним у Босну. Нисам знао зашто, али имао сам тескобу као да ме неко гони, а ту не мислим на полицију - рекао је Стефановић и напоменуо да је прешао границу чамцем.

Он је казао, да је после неколико дана сазнао преко медија у интернет кафићу да га траже траже због овог догађаја.

- Нисам се пријавио. У Бањалуци сам се стабилизовао, почео да радим на грађевини и нашао девојку. Нисам се јављао ни родитељима настрадалог младића, нити се распитивао о њему, зано сам само да је имао 29 година - навео је оптужени.

- Напомињем да је њега не познајем и нисам имао никаквиг проблема с њим. И сад се питам зашто сам то урадио. Дубоко се кајем и сада се тресем, а ноћима не могу да спавам - изјавио је окривљени.

Наставак суђења је 21. децембра кад ће бити саслушани вештаци за неуропсихијатрију и судску психологију, а биће изнете и завршне речи.

М. Вујачић

EUR/RSD 117.2999
Најновије вести