Полицајци указали помоћ девојчици с посебним потребама

БЕОГРАД: Припадници Управе саобраћајне полиције Мирољуб Ракићевић и Мирослав Илић су у Београду помогли девојчици с посебним потребама, која је изгубила свест, да што пре стигне лекару, саопштено је из МУП-а.
m
Фото: mup.gov.rs

Патрола је на раскрсници Далматинске и Старине Новака око 15 часова, затекла жену која је шетала девојчицу са посебним потребама која је била у инвалидским колицима и која је напрасно изгубила свест, а брзом реакцијом двојице полицијских службеника, девојчица је одвезена службеним возилом до болнице.

Захваљујући брзој реакцији двојице полицијских службеника девојчица је у последњем тренутку предата у руке лекарима који су је кисеоником оживели.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин захвалио је Ракићевићу и Илићу на брзој и правовременој реакцији, истакавши да су спасавањем девојчице учинили подвиг вредан сваке пажње и похвале.

Министар унутрашњих послова истакао је да је српска полиција ту да брине о безбедности и сигурности, али да је првенствено ту да брине о обичном човеку и прва пружи помоћ у часу невоље.

Вулин ће наградити припаднике Управе саобраћајне полиције Ракићевића и Илића, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.3161
Најновије вести