Оптужени да су врбовали девојке за проституцију у новосадском клубу

Припремно рочиште осумњиченима за трговину људима одржано је јуче у Вишем суду у Новом Саду, а наставиће се, како је за „Дневник” рекла портпарол новосадског Вишег суда Јелена Остојин, 29. децембра, када ће бити предложени нови докази.
sud novi sad, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

Више јавно тужилаштво је подигло оптужницу против Новосађана М. Ђ. (49), Е. Р. (73), Г. В. (54), као и П. К. (38) из Трстеника због сумње да су врбовали пет девојака, злоупотребљавајући њихове тешке прилике, да се за њихов рачун баве проституцијом у једном новосадском клубу.

Осим њих четворо, који се од хапшења налазе иза решетака, због истог дела био је ухапшен и држављанин Црне Горе З. Д. (55), којем је притвор укинут и он се у даљем поступку брани са слободе.

Иначе, на јучерашње припремно рочиште М. Ђ., Е. Р., Г. В. и П. К. су доведени из притвора на Клиси, који им је последњи пут продужен до 20. децембра.

Њима је, након хапшења, одређен притвор да боравком на слободи не би могли да утичу на сведоке, а претресима на више локација, у Новом Саду, Трстенику и Сивцу, полиција је пронашла информатичку опрему, мобилне телефоне, новац и документацију који указују на вршење поменутог кривичног дела.

У досадашњој истрази саслушано је пет девојака, којима је, у циљу заштите жртава сексуалне експлоатације, јавни тужилац одредио статус посебно осетљивог сведока и оне су своје исказе дале из скрин-собе новосадског Вишег суда.

Више јавно тужилаштво у Новом Саду је, подсетимо, 26. децембра прошле године, донело наредбу о спровођењу истраге против М. Ђ., Е. Р. и Г. В. због основа сумње да су злоупотребом тешких прилика врбовали, држали и експлоатисали ради проституције пет женских особа, ради пружања сексуалних услуга у једном клубу у Новом Саду, на који начин су се бавили вршењем кривичног дела трговина људима, кажњиво Кривичним закоником Републике Србије казном затвора од најмање пет година.

У новосадском Вишем јавном тужилаштву су тада навели и да се сумња да су држављанин Црне Горе З. Д. и П. К. из Трстеника извршили кривично дело трговина људима кажњиво казном затвора у трајању од три до дванаест година.

Д. Николић

EUR/RSD 117.1954
Најновије вести