Оливера Ковачевић поднела 12 тужби против Аце Лукаса

БЕОГРАД: Главна и одговорна уредница Забавног програма Радио-телевизије Србије (РТС) Оливера Ковачевић поднела је 12 тужби против певача Александра Вуксановића, познатијег као Аца Лукас.
s
Фото: Youtube Printscreen

У саопштењу њеног пуномоћника, адвоката Ивана Нинића наводи се да су тужбе поднете поводом Вуксановићевих неоснованих и злонамерних оптужби у вези са организацијом и гласањем на фестивалу "Песма за Евровизију 22", а због повреде угледа и части Ковачевићеве.

Тужбе су поднете Првом основном суду и Вишем суду у Београду против Вуксановића и са њим пословно повезаних субјеката, који су, како тврди Ковачевићкин адвокат, "синхронизовано пласирали и дистрибуирали неистините информације о наводним нерегуларностима које су пратиле фестивал".

"Пажљивом анализом јавних наступа, Александра Вуксановића и његовог ПР тима, издвојене су све оптужбе које су таквог интезитета да нужно захтевају судску заштиту, а како се некажњено у јавности не би понављале и бацале сенку сумње на регуларност, како овогодишњег, тако и сваког будућег такмичења", наводи се у саопштењу.

На тај начин Ковачевић жели да заштити не само свој углед, већ и углед својих сарадника из тима РТС-а, стручног жирија и публике која гласа, а пре свега да сачува интегритет свих извођача, додаје се у саопштењу.

Такође се указује да је ово уједно, правни и институционални одговор на све наводе кривичне пријаве коју је, како тврди Ковачевићкин пуномоћник, на бази инсинуација, Вуксановић поднео тужилаштву против људи који су учествовали у организацији "Песма за Евровизију 22".

У тужбама је због тога истакнут и посебан захтев Ковачевићеве да свака пресуда буде јавно објављена у штампаном или електронском медију, како би се санирале штетне последице непримерене кампање.

Вуксановић је пре два дана са менаџером Сашом Мирковићем поднео кривичну пријаву против генералног директора Радио телевизије Србије (РТС) Драгана Бујошевића, Ковачевићеве и пет чланова жирија "Песме за Евровизију ''22" јер су, како они тврде "утицали на исход резултата такмичења".

Медији су пренели да се у кривичној пријави , између осталог, наводи да чланови жирија „по налогу“ Бујошевића и Ковачевић нису гласали за Вуксановића "из личних разлога и несугласица“ које постоје између Бујошевића и Ковачевић са једне стране и Лукаса са друге стране.

Бујошевић и Ковачевић се оптужују да су утицали на гласове добијене од публике, слањем СМС порука, на тај начин што су, како тврди певач и његов менаџер, „објавили лажне резултате гласања, имајући у виду да је гласање било нерегуларно“.

РТС је раније саопштио да софтвер збраја гласове аутоматски, без могућности да људски фактор утиче на статистику послатих СМС порука и крајњи збир гласова.

Такође, подсећају медији, компанија Комтрејд систем интегрејшн, која је била задужена за обраду СМС гласова је саопштила да је гласање било регуларно и транспарентно.

EUR/RSD 117.3221
Најновије вести