Одређен притвор осумњиченом за врбовање девојке за проституцију

БЕОГРАД: На предлог Вишег јавног  тужилаштва у Београду суд је одредио притвор Ворену В.И. (29) који се сумњичи да је од децембра 2022. године до 30. марта у Београду претњом, злоупотребом поверења и тешких прилика врбовао оштећену девојку за вршење проституције, а сав приход од њених услуга задржавао за себе.

Осумњиченом је судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одредио до 30 дана притвор, сазнаје Танјуг.

Осумњичени је на саслушању негирао извршење кривичних дела за која се терети, речено је раније Танјугу у том тужилаштву.

Након саслушања, тужилаштво је предложило судији за претходни поступак да осумњиченом одреди притвор да не би поновио кривично дело у кратком временском периоду.

Наредбом о спровођењу истраге осумњиченом се на терет ставља кривично дело Трговина људима за које је запрећена казна затвора од три до дванаест година.

Сумња се да је Ворен В. И. оштећену довео у заблуду тако што је ступио са њом у емотивну везу и стекао њено поверење привидно добрим односом према њеном детету из првог брака, знајући да је она у лошој материјалној ситуацији као самохрана мајка.

Обећао јој је да ће моћи да престане да се бави проституцијом кад год буде желела, односно док не скупе мало новца.

Осумњичени је како се сумња, постављао њене слике на друштвеним мрежама, одређивао цене услуга, уговарао клијенте, изнајмљивао станове за пружање услуга.

Уцењивао ју је да буде са њим и да се бави проституцијом за његов рачун, те застрашивао личним претњама, као и претњама њеној породици и пријатељима.

У случају да одбије клијента, он ју је тукао.

Против Ворена В.И. биће у вези са још једном девојком биће спроведене и доказне радње у правцу утврђивања елемената кривичног дела Посредовање у вршењу проституције, за које је запрећена казна затвора од од шест месеци до пет година и новчана казна.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести