Одложено суђење Алексићу због здравствених проблема

БЕОГРАД: У Вишем суду у Београду данас је за 23. јун одложено суђење власнику школе глуме Мирославу Алексићу, оптуженом за више силовања и полних узнемиравања полазница његове школе.
1
Фото: Танјуг/Милош Миливојевић

Алексић је требало да настави излагање своје одбране, али је његов адвокат кратко рекао новинарима да се суђење одлаже, јер је Алексић имао здравствену интервенцију.

Испред зграде Палате правде су као и сваки пут били активисти са транспарентима на којима пише "верујемо Милени Радуловић", "силовали су у рату, силују и у миру" и "правда за жртве, казна за починиоце".

Алексићу је 9. марта укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра прошле године, након што му је Апелациони суд укинуо притвор у којем је претходно био од јануара 2021.

Алексић је оптужен за четири кривична дела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара прошле године и до 10. септембра је био у притвору, који му је тада замењен кућним притвором уз елекронски надзор.

Адвокат Зоран Јаковљевић очекује да ће његов брањеник завршити изношење одбране на следећем суђењу.

Јаковљевић је новинарима испред Вишег суда у Београду изјавио да је Алексић имао операцију због чега је данашње суђење одложено, али да је сада стабилно.

"Мислим да ћемо сада бити у пуној снази да наставимо ово суђење и докажемо његову невиност", поручио је Јаковљевић.

Очекује да ће "друга страна" почети са својим изјашњавањем у септембру.

EUR/RSD 117.1998
Најновије вести