Новосађанин који је прекршио меру забране приласка детету у притвору

НОВИ САД: Новосађанин Г. Ч. приведен је због насиља у породици према свом малолетном сину В. Ч, саопштило је јуче Основно јавно тужилаштво у Новом Саду.
zatvor pritvor
Фото: Tanjug (MUP Srbije, ilustracija)

Тужилаштво наводи да је 18. јануара, на основу пријаве мајке В. К. и законског заступника малолетног В. Ч, наложило задржавање осумњиченог до 48 сати. Он је тог дана, пре подне, прекршио изречене мере заштите од насиља.

Након што је осумњичени јуче, 20. јануара, приведен и саслушан у Основном јавном тужилаштву, Тужилаштво је судији за претходни поступак Основног суда предложило одређивање притвора осумњиченог Г. Ч. због опасности од понављања кривичног дела и утицаја на сведоке.

Основно јавно тужилаштво наводи и да ће у складу са законом у даљем току поступка све доказне радње предузимати хитно, док ће малолетном детету одредити статус посебно осетљивог сведока.

Новосадско тужилаштво у саопштењу подсећа и да је против Г. Ч. још 1. септембра 2020. године подигло оптужницу због кривичног дела насиље у породици, због наношења тешких телесних повреда детету, те да је тај кривични поступак и даље току пред Основним судом у Новом Саду.

Д. Н.

EUR/RSD 117.4890
Најновије вести