Мирсад М. признао злостављање осмогодишњег сина своје девојке

БЕОГРАД: Мирсад М. признао је кривицу за злостављење и мучење осмогодишњег дечака, са чијом је мајком Катарином живео на Врачару.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com

Он је да Првим основним јавним тужилаштвом у Београду данас закључио споразум о признању кривичног дела злостављање и мучење за казну од девет месеци кућног затвора.

Споразум је прослеђен суду на потврђивање, док је против дечакове мајке у спровођење доказних радњи за кривична дела непружање помоћи и кривичног дела запуштање и злостављање малолетног лица.

Тужилаштво је напоменуло да је у Мирсадовом случају реч о кривицном делу злостављање и мучење, а не насиље у породици јер се он и дечак не могу сматрати члановима породице у смислу закона, будући да нису живели у заједници.

У саопштењу тужилаштва се подсећа да је малолетни дечак - оштећени, сам обавестио полицијске службенике ПУ Београд УКП 6. Одељење о малтретирању од стране оцуха и мајке, 15. јуна, након чега им је било одређено је задржавање у трајању до 48 цасова.

Након саслушања осумњицених Мирсада и катарине, који су у потпуности негирали извршење кривичних дела, на предлог поступајућег заменика јавног тужиоца, Први основни суд у Београду им је одредио притвор у трајању од 30 дана.

Катарина М. је у међувремену пуштена да се брани са слободе.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести