Лацковићу остаје шест година затвора за пребијање девојке

НОВИ САД: Апелациони суд у Новом Саду потврдио је пресуду Основног суда у Новом Саду, којом је Ђорђе Лацковић (26) из Клења код Богатића осуђен на шест година затвора због пребијања сада бивше девојке Иване Филиповић (24) из Бановог Поља код Богатића, у марту 2019. године у Новом Саду.
presuda cekic pixabay
Фото: pixabay.com

По речима портпарила овог суда Свјетлане Радовановић, Лацковић је, пресудом Основног суда у Новом Саду, оглашен кривим због кривичног дела насиље у породици у стицају са кривичним делом тешка телесна повреда и осуђен је на јединствену казну затвора од шест година.

Породица Иване Филиповић, поводом одлуке Апелационог суда, каже да сматрају да је окривљени добио казну коју заслужује. Њен брат истиче да је суд цео поступак одрадио врло професионално. Наглашава да је његова сестра сада добро и да се запослила.

Подсетимо, Ђорђе Лацковић је, према оптужници, 12. марта претпрошле године, у изнајмљеном стану у Косовској улици број 4 у Новом Саду, нанео тешке телесне повреде тадашњој девојци Ивани. Он је, како је наведено у оптужници, девојку тукао рукама, шутирао ногама, пекао врелом пеглом, ножем јој нанео посекотине по ногама…

Како смо писали, Лацковић је на почетку суђења рекао да је волео Ивану, да му је жао што се све тако догодило и истициао да он није монструм и насилник.

Међутим, на једном од рочишта, оштећена Ивана Филиповић је, сведочећи из посебне просторије новосадског суда, испричала да ју је Ђорђе Лацковић газио по телу и скакао по леђима, као и да је ударао кухињском столицом и пекао пеглом. Она је нагласила да је физичко насиље трпела две године.

Вештак судске медицине др Владимир Пилија је, говорећи на суђењу о Иваниним повредама, рекао да је на основу лекарске документације, констатовао да су њене повреде биле тешке и опасне по живот. Опекотине по телу је оценио као првог на други степен. Осим опекотина, Ивана је имала и крвне подливе с леве стране грудног коша и прелом ребара.

Д. Н.

Драган
17.04.2021 • 12:41
6 година је дууууууг период.
Milos
18.04.2021 • 01:15
Ovaj monstrum je trebao da dobije doživotnu.
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести