Кријумчарио два сата вредна 12.000 евра

БЕОГРАД: Цариници су 8. марта 2022. године на Аеродрому Никола Тесла, у сарадњи са полицијом, спречили покушај једног путника да у ранцу прокријумчари два мушка сата, чија је вредност процењена на више од 12.000 евра.
с
Фото: Управа царина

Прекршај је откривен када је у зеленом контролном пролазу, немењеном онима који немају ништа за пријављивање, ради контроле заустављен 36-годишњи кинески држављанин, који је допутовао летом из Милана.

Мада је приликом сусрета са цариницима потврдио да са собом не носи ништа сем личног пртљага, његов кофер је скениран, а потом и детаљно прегледан.

Приликом прегледа цариници су у њему поред гардеробе пронашли и две празне кутије два мушка ручна часовника робних марки ''картије'' и ''омега''.

Оба часовника су, заједно са оригиналним рачунима, убрзо пронађена међу ситницама у ранцу који је путник носио на леђима.

Непријављени сатови биће задржани до окончања прекршајног поступка, који је пред надлежним судом покренут против путника.

Како су скупи сатови, накит и новац најчешће предмет прекршаја на овом прелазу, подсећамо, да су приликом уласка у нашу земљу, путници у обавези да пријаве све драгоцености које са собом носе, као и сваки новчани износ који премашује 10.000 евра.  

EUR/RSD 117.3235
Најновије вести