Истрага против четири особе осумњичене за убиство мушкарца у Рушњу

БЕОГРАД: Више јавно тужилаштво у Београду покренуло је данас истрагу против четири особе осумњичене за учешће у убиству Р.Р. (53) у кафићу на бензинској пумпи у насељу Рушањ 9. марта.
policija, pixabay
Фото: pixabay.com, ilustracija

Због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву у стицају са по једним кривичним делом недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја истрага је покренута против Стефана З. (28) из Лебана и Луке В. (35) из Краљева, објављено је на сајту тужилаштва.

Против још двоје осумњичених, држављана БИХ, истрага је покренута због сумње да су извршили кривично дело тешко убиство у помагању. Стефан З. и Лука В. саслушани су данас у Вишем јавном тужилаштву у Београду где су се бранили ћутањем, односно искористили су своје законско право да не износе одбрану.

Након саслушања тужилаштво је предложило судији за претходни поступак Вишег суда у Београду да им одреди притвор да не би утицали на сведоке, да не би поновили кривично дело у кратком временском периоду и због узнемирења јавности. Друго двоје осумњичених тренутно нису доступни правосудним органима Србије. Тужилаштво предложило да суд и њима одреди притвор и да донесе наредбу о расписивању потернице.

Наредбом о спровођењу истраге Стефану З. и Луки В. на терет се ставља да су 9. марта 2023. године око 11:05 сати на подмукао начин лишили живота Р.Р, односно он је услед задобијених повреда преминуо у 11:32 часова и при томе су са умишљајем довели у опасност живот три госта у кафићу. Носећи хируршке маске преко лица, обојица су, како се сумња, када су угледали оштећеног на паркингу бензинске станице, извадили пиштоље и испалили су више пројектила у њега док је стајао испред улаза у кафић. Р.Р. је побегао у кафић, а за њим је ушао осумњичени Стефан З. и испалио му неколико пројектила у леђа, услед чега је оштећени пао на под. Стефан З. му је потом пришао и из непосредне близине му испалио још један пројектил у главу.

Након тога су обојица осумњичених побегли са лица места аутомобилом марле “Голф 4”, које су у насељу “Петлово брдо” запалили, а потом се одвезли у раније изнајмљени стан на Новом Београду. Сумња се да су друго двоје осумњичених Стефану Л. и Луки В. створили услове за извршење кривичног дела.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести