ХАПШЕЊЕ У НОВОМ САДУ Преварама ојадио добављаче за 66 милиона динара

Припадници Министарства унутрашњих послова, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Новом Саду, ухапсили су П. Д. (1968) због постојања основа сумње да је извршио кривично дело превара у обављању привредне делатности.
lisice, Dnevnik arhiva
Фото: Dnevnik.rs

Како се сумња, он је као одговорно лице једног привредног друштва у Новом Саду, од 12. априла 2022. до 31. маја ове године, лажно приказивао или прикривао чињенице и довео у заблуду више добављача из Београда, Новог Сада, Сомбора, Руме, Ниша и Ветерника да ће им исплатити испоручену робу, иако је знао да је његово привредно друштво било оптерећено кредитима подигнутим у више банака, као и преосталим дугом, услед чега је наступила и блокада рачуна.

На овај начин П. Д. је, како се сумња, оштетио добављаче за 66.380.079 динара. Он се, такође, сумњичи да је са рачуна привредног друштва, пре него што је био блокиран, подигао 4.699.613 динара и уплатио на свој текући рачун, док је за робу коју је, како се сумња, продао на црно једном предузећу у Београду, на његов рачун уплаћено 1.002.420 динара.

На овај начин П. Д. је, како се сумња, противправно присвојио 5.702.033 динара.

Осумњиченом је одређено је задржавање до 48 сати након чега ће, уз кривичну пријаву, бити приведен надлежном тужилаштву.

EUR/RSD 117.1996
Најновије вести