Горео стан на Вождовцу: Упркос брзој реакцији ватрогасаца једна жртва

Припадници Сектора за ванредне ситуације у Београду локализовали су пожар који је избио у једном стану на 17. спрату солитера у Улици војводе Степе на Вождовцу. 
pozar vozdovac4, tanjug
Фото: TANJUG / STRAHINJA RISTIC/ bg

Како је саопштио МУП, у току догашивања пожара, а претрагом стана, у ком је избио пожар, пронађено је једно беживотно тело.

У  догашивању пожара је учествује 22 ватрогасца са пет возила.

Фото: TANJUG / STRAHINJA RISTIC/ bg

Заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио је да је према последњим информацијама МУП-а, након прегледа згаришта у потпуности изгорелог стана у солитеру у Улици војводе Степе, пронађено тело настрадале старије особе. 

Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

„Ватрогасна јединица добила је у 13.50 часова дојаву да излази дим из стана на 17. спрату у Улици војводе Степе 114. Екипе су стигле на лице места, за четири минута, у 13.54 часова. Установљено је да избија дим кроз терасу стана на 17. спрату. Нажалост, једна старија особа изгубила је живот у пожару“, изјавио је Весић.

Фото: TANJUG / STRAHINJA RISTIC/ bg

Он је захвалио ватрогасцима на брзој реакцији и замолио медије да вести о пожару у овом солитеру не преносе "сензационалистички". 

Фото: TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC/ bg

„Неко ко чита сајтове могао је да помисли да гори читав солитер што није тачно. Ватра је захватила један стан и најважније је било да станари овог и суседних солитера слушају наређења ватрогасаца“, изјавио је Весић, саопштио је градски Секретаријат за информисање.

С. Х.

EUR/RSD 117.2824
Најновије вести