Почиње суђење за убиство бескућника у новосадској Кинеској четврти

Главни претрес за убиство бескућника Александра П. (34) из Београда у Кинеској четврти заказан је за данас, а окривљени Миодраг М. (41) из Београда, Миша Т. (44) из Новог Сада, Зорица Д. (38) из Петроварадина и Жељко М. (46), који се терете за тешко убиство у саизвршилаштву на свиреп начин, биће доведени на суђење из притвора.
1
Фото: Д. Николић

Они се терете да су у новосадској Кинеској четврти, на Булевару Деспота Стефана број 5, крајем октобра прошле године насрнули на Александра П. и тукли га рукама и ногама, да би у једном моменту неко од њих узео сатару и ударио несрећног човека, што је било кобно. Њих петоро су живели као бескућници и претпоставља се да су, пре него што је дошло до сукоба, конзумирали алкохол.

Беживотно тело несрећног човека је два дана касније пронашао један од бескућника који је то одмах пријавио полицији.

Иначе, место злочина, у том делу новосадског Лимана, било је стециште бескућника који су развалили врата просторија у којима су боравили и где се десило убиство након којег су ухапшени Миодраг М., Миша Т. и Зорица Д., као и Предраг Т. (36) из Буковца и Младен Т. (48), држављанин Хрватске, који није имао пријављено пребивалиште у Новом Саду. Нешто касније је ухапшен и Жељко М. јер је био у бекству и за њим је била расписана потерница.


И даље иза решетака

Окривљенима Зорици Д. и Миши Т. суд је последњи пут продужио притвор за још 60 дана, односно до 25. септембра, због опасности од бекства, а Миодрагу М. и Жељку М., поред наведеног разлога, притвор је продужен и због околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.


Иако су се Младен Т. и Предраг Т. у почетку сумњичили да су извршили кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, против њих је даљи поступак обустављен, будући да истрага која је спроведена у односу на њих и прикупљени докази нису указали да су на било који начин пружали помоћ осумњиченима за кривично дело тешко убиство. 

Д. Николић

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести