Четворка села на оптуженичку клупу: Пијанка завршила убиством бескућника

НОВИ САД: Суђење за убиство Александра Поповића (34) из Београда почело је јуче у Вишем суду у Новом Саду, а на оптуженичку клупу су сели Миодраг Микац (41) из Београда, Миша Тодоровић (44) из Новог Сада, Зорица Дикић (38) из Петроварадина и Жељко Милашин (46) из Фекетића.
sud ns
Фото: Дневник (Ф. Бакић)

Они се терете да су 30. октобра прошле године, на Булевару Деспота Стефана број 5, у објекту у Кинеској четврти где се окупљају бескућници насрнули на сада покојног Александра Поповића и тукли га рукама и ногама, да би у једном моменту неко од њих узео сатару и ударио несрећног човека, што је било кобно. Ова четворка је окривљена за тешко убиство у саизвршилаштву на свиреп начин.

Пре немилог догађаја, како се јуче могло чути у судници, они су конзумирали алкохол и слушали музику, а према речима оптуженог Миодрага Микца, покојни Аца Поповић је, у једном моменту, без икаквог повода извадио сатару и кренуо да га удари, али је он успео да ескивира ударац.

Како је рекао, на почетку главног претреса пред судским већем којим председава судија Сања Берак, сви су ударали несрећног Александра, али не зна колико га је ко пута ударио и где, а онда је у једном тренутку видео сатару у Жељковим рукама и викнуо: „Не, Жељко, немој сатаром“ и он ју је бацио. Микац је додао да је нудио помоћ покојном Поповићу. После је отишао и не зна шта се дешавало. Како је испричао, сутрадан је поново дошао, мало причао са Поповићем, а касније је сазнао да не дише.

Другоокривљена Зорица Дикић је навела да јој није јасно зашто је Микац њу набројао међу оне који су насрнули на покојног Поповића, с којим је својевремено била у емотивној вези. Како је рекла, они су се добро слагали док су се забављали и није имала ништа против њега, нити је имала разлог и потребе да ради тако нешто. Према њеним речима, она није била присутна када је избио сукоб између четворице мушкараца.

- Чула сам у једном моменту буку из собе, док сам ја била у другој прострорији с мојим тадашњим дечком, али то ми није било чудно јер смо ми иначе били гласни кад пијемо и гласно се веселимо - казала је она. Када је од тадашњег момка, односно вереника, отишла у собу где су била ова четворица, затекла је тројицу окривљених и Ацу како лежи на душеку. Питала га је, како је рекла, да зове хитну помоћ, али је он одбио.

По њеним тврдњама, пре критичног догађаја је пила вотку уз гуарану. Нагласила је да пије свакодневно и да се прошлог лета лечила у Специјалној болници од алкохолизма две недеље.

Према речима окривљеног Мише Тодоровића, нико од оптужених није имао намеру да лиши живота Поповића.

- Поготово није било умишљаја, како стоји у оптужници. Јако ми је криво што се то десило, давао сам му и вештачко дисање и масажу срца - рекао је Тодоровић.

Окривљени су казали да је Поповић пре критичног догађаја пао низ степенице, а Тодоровић је рекао да га је том прилико вратио у собу свог крвавог по лицу.   


И даље у притвору

Окривљенима Зорици Дикић и Миши Тодоровићу суд је последњи пут продужио притвор до 25. септембра, због опасности од бекства, а Миодрагу Микцу и Жељку Милашину, поред наведеног разлога, притвор је продужен и због околности које указују да ће у кратком временском периоду поновити кривично дело.


Према наводима оптужнице 30. октобра прошле године, Александар Поповић је извадио сатару из унутрашњег yепа своје јакне и без икаквог повода њоме покушао да удари окривљеног Миодрага Микца који је избегао ударац и одгурнуо га ка Жељку Милашину који му је отео сатару и ударио га бочном широком страном коју је потом одбацио. Затим су сви насрнули на Поповића који је пао, а онда му заједнички задавали више удараца песницма и ногама. 

Оштећени је том приликом задобио тешке телесне повреде опасне по живот па је услед крварења проузровано затајење можданих функција, услед чега је 1. новембра наступила смрт, наводи се у оптужници заменика вишег јавног тужиоца Јелене Стојаковић Мустакас.

Беживотно тело несрећног човека је пронашао један од бескућника који је то одмах пријавио полицији која је убрзо ухапсила Миодрага Микца, Мишу Тодоровића и Зорица Дикић, као и Предраг Т. (36) из Буковца и Младен Т. (48), држављанина Хрватске, који није имао пријављено пребивалиште у Новом Саду. Нешто касније ухапшен је и Жељко Милашин који је био у бекству и за којим је била расписана потерница.

Иако су се Младен Т. и Предраг Т. у почетку сумњичили да су извршили кривично дело помоћ учиниоцу после извршеног кривичног дела, против њих је даљи поступак обустављен, будући да истрага која је спроведена у односу на њих и прикупљени докази нису указали да су на било који начин пружали помоћ осумњиченима за кривично дело тешко убиство.

М. Вујачић

Д. Николић

 

EUR/RSD 117.3358
Најновије вести